Διαλειτουργικότητα και πολίτης



Δεκεμβρίου 22, 2009

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΣ) του Δημόσιου Τομέα είναι αυτό της διαλειτουργικότητας. Παρά το γεγονός ότι έχει αναπτυχθεί το Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας (ΠΔ) – (http://www.e-gif.gov.gr/portal/page/portal/egif/) αυτό δεν λαμβάνεται υπόψιν στα υπο-σχεδιασμό και υπό – ανάπτυξη ΠΣ του Δημοσίου Τομέα τα οποία και «αδιαφορούν» ως προς την διαλειτουργικότητα μέχρι την στιγμή που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Σημαντικό πρόβλημα στο θέμα της διαλειτουργικότητας αποτελεί και το γεγονός ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζεται μοναδικά ως φυσικό πρόσωπο με ένα και μόνο αναγνωριστικό. Ανάλογα με τον Φορέα που «τρέχει» το ΠΣ μπορεί να χρησιμοποιείται ως αναγνωριστικό ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης κλπ Προφανώς οι αριθμοί αυτοί μπορεί να μην είναι μοναδικοί (βλέπε ταυτότητα), δίνονται στον πολίτη σε διαφορετικές ηλικίες και δεν τον αναγνωρίζουν μοναδικά σε όλη την φάση της ζωής του. Προτείνεται η υλοποίηση μίας διαδικασίας που θα δίνει μία και μοναδική ταυτότητα σε κάθε πολίτη από την στιγμή της γέννησης του.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού