Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Καταχώρησης Παραπεμπτικών και Αποδείξεων Ιατρικών Πράξεων



Μαρτίου 3, 2011

Η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Καταχώρησης Παραπεμπτικών και Αποδείξεων Ιατρικών Πράξεων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) δίνει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης και απλοποίησης της διαδικασίας καταχώρησης παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων και ελέγχου αυτών προς όφελος των ασφαλισμένων.

Οι ιατρικές πράξεις εισάγονται στο σύστημα κωδικοποιημένες χρησιμοποιώντας ειδική Κωδικοποίηση των Ιατρικών Πράξεων, των Εξετάσεων και των Οδοντοτεχνικών Εργασιών, ενώ για τις νόσους και τις διαγνώσεις χρησιμοποιείται η Κωδικοποίηση Νόσων και Διαγνώσεων ICD-10 (Ελληνική Έκδοση).

Χρήστες της εφαρμογής μπορεί να είναι:

* Οι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ
* Οι ελεγκτές ιατροί του ΕΤΑΑ
* Οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ

Η λειτουργία της εφαρμογής συνοψίζεται στα παρακάτω βήματα:

1. Ο υπάλληλος του ΕΤΑΑ καταχωρεί το παραπεμπτικό χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο web-based γραφικό περιβάλλον και αποδίδει στον ασφαλισμένο το αποδεικτικό της καταχώρησης.
2. Την ίδια χρονική στιγμή, ο ελεγκτής ιατρός ελέγχει τις προτεινόμενες καταχωρημένες εξετάσεις και είτε τις εγκρίνει είτε τις απορρίπτει μέσω ενός web-based γραφικού περιβάλλοντος σχεδιασμένο για τον ελεγκτή ιατρό.
3. Μετά τον έλεγχο από τον ελεγκτή του ταμείου, βάση ενός μοναδικού κωδικού αριθμού που δίνεται στον ασφαλισμένο στο βήμα 1, ο ασφαλισμένος μπορεί ΑΜΕΣΑ να ενημερωθεί (εισάγοντας τον αριθμό παραστατικού στη φόρμα αναζήτησης) για το αν οι εξετάσεις του έχουν εγκριθεί ώστε να πάει στο διαγνωστικό κέντρο να τις εκτελέσει.

Πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι:

1. Η διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί σε πραγματικό χρόνο.
2. Η web based εφαρμογή επιτρέπει στους ελεγκτές ιατρούς, ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας τους, να μπορούν να ελέγχουν παραπεμπτικά ασφαλισμένων που διαμένουν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Επιτυγχάνουμε με τον τρόπο αυτό δραστική μείωση του χρόνου ελέγχου των παραπεμπτικών των ασφαλισμένων, μια διαδικασία που πριν ήταν χρονοβόρα ιδιαίτερα για τους ασφαλισμένους της επαρχίας.
3. Ο ασφαλισμένος μπορεί από το σπίτι του να ενημερωθεί για την έγκριση ή μη των εξετάσεών του.
4. Τα διαγνωστικά κέντρα μπορούν και αυτά να ενημερώνονται για την έγκριση ή μη των εξετάσεων των ασφαλισμένων.

H εφαρμογή Ηλεκτρονικής Καταχώρησης Παραπεμπτικών και Αποδείξεων Ιατρικών Πράξεων, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΤΑΑ, με χρήση του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα Joomla CMS.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ — 14 Μαρτίου, 2011 @ 8:08 πμ

    Καινοτόμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Γιατί το αρχικό κομμάτι του πως φτάνει το παραπεμπτικό από τον ασφαλισμένο στον υπάλληλο του ΕΤΑΑ απουσιάζει και ταλαιπωρεί. Και επιπλέον δεν ξέρω εάν σας αρκούν και οι υπάλληλοι για μια δύσχρηστη web εφαρμογή.

    Θα σας πρότεινα ένα σύστημα όπου υπάρχει ένας αριθμός φαξ στον οποίο ο ασφαλισμένος στέλνει το παραπεμπτικό του και αυτόματα το παραπεμπτικό εισάγεται στο περιβάλλον του ελεγκτή ώστε να το δει. Και ο ασφαλισμένος μπορεί να μπει στην σελίδα του ΕΤΑΑ και με βάση τον ΑΜΚΑ του, τον ΑΜΚΑ του ιατρού και τον κωδικό του παραπεμπτικού στο βιβλιάριο βλέπει εάν εγκρίθηκε. Καινοτόμο θα ήταν να μπορεί να στέλνει αυτά τα στοιχεία με SMS και να πέρνει επίσης απάντηση.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού